dimecres, 10 de desembre del 2014

Quina diferència hi ha entre tortugues de terra i tortugues d’aigua?

A continuació exposarem les principals diferències entre tortugues d’aigua i tortugues de terra. Hem fet les distincions en 4 grans grups: apariencia, ecosistema, dieta i criança.

APARIENCIA
Les tortugues de terra difereixen significativament de les tortugues marines en l'aparença i el moviment. Les terrestres tenen closques d'alta cúpula amb esquerdes profundes. Les petxines són grans i pesades. Escates gruixudes i fermes cobreixen el cap de la tortuga i les seves cames. Pot retreure tant el seu cap com les seves cames en la seva petxina. Poden ser tan petites com quatre polzades (10 centímetres) de llarg i pesar només uns grams. Molt més grans que les tortugues de terra, les de mar poden créixer fins a 44 polzades (111centímetres) de llarg i pesar més de 400 lliures (181 quilograms). A diferència de les tortugues de terra, les petxines de les tortugues marines són més planes, suaus i flexibles. Una tortuga de mar no pot retreure el seu cap o les cames en la seva petxina. Les potes de les tortugues marines són més semblants a aletes planes i llargues, que li permeten moure's amb facilitat en l'aigua.
Tortuga de terra 

Tortuga d'aigua 






ECOSISTEMA
La majoria de les tortugues són aquàtiques, no obstant això, les de terra viuen en zona semi desèrtiques o de pasturatges amb terreny irregular o terra. Viuen en llocs amb temperatures que oscil·len entre els 75 a 85 graus Fahrenheit, però estan a tot el món. Les marines es poden trobar en una varietat d'hàbitats aquàtics, inclosos els estuaris, llacunes, badies, mars poc profunds, i les regions costaneres. Igual que les tortugues de terra, les de mar es poden trobar a tot el món en climes que són temperats i càlids.




DIETA

Ni les de terra ni les marines tenen dents, però les seves mandíbules són fortes i dures. La forma i la grandària de la mandíbula estan determinades per l'espècie de tortuga. La dieta d'una tortuga pot ser determinada per la forma de la mandíbula. Les de terra són generalment omnívores, la qual cosa significa que mengen tant carn com a plantes. Les marines poden ser omnívores, carnívores o herbívores en funció de la seva espècie. Les tortugues marines joves o nounades són omnívores i s'alimenten de plantes i criatures d'aigua molt petites. En l'edat adulta, la majoria de les tortugues marines canvien a una dieta de vegetació únicament


CRIANÇA

La criança de les tortugues de terra i les de mar és pràcticament la mateixa, l'única diferència és que les de terra s'aparien sobre la terra i les marines en l'aigua. Durant la temporada de apareamient, o en la primavera, la tortuga mascle monta a la femella. La fertilització es duu a terme dins de la tortuga femella. Ambdues tortugues, de terra i mar, fan un clot en una zona càlida i sorrenca per posar els seus ous. Est és l'únic moment en què les tortugues marines arriben a la costa. Després que els ous són dipositats i el niu està cobert, es triga uns 60 a 90 dies abans de l'eclosió dels ous.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada